Karrierlehetőségek és állások a mezőgazdaságban Debrecen területén

Karrierlehetőségek és állások a mezőgazdaságban Debrecen területén

Debrecen városában különösen fontos szerepet foglal el a mezőgazdaság. Így azok a cégek, amelyek ezen a területen nyújtanak terméket, szolgáltatást, nagy hangsúllyal bírnak. A karrierlehetőség pedig adott, hiszen sok a betöltetlen állás is a szakmában. Érdemes megnézni ezért, miért is nélkülözhetetlen ágazat a mezőgazdaság Debrecenben, milyen vállalatok vannak a város területén, és hogyan lehet elhelyezkedni.

Milyen mezőgazdasági állások találhatóak Debrecenben?

Mint Magyarország egyik fontos mezőgazdasági központja, Debrecen városa számos különböző mezőgazdasági álláslehetőséget kínál a lakosoknak és a környékbeli mezőgazdasági termelőknek. Ezek az állások kiterjedhetnek a növénytermesztésre, állattenyésztésre, agrárkutatásra és egyéb mezőgazdasági tevékenységekre. Például:

  • Agrárkutatók: Debrecenben működnek agrárkutató intézetek és egyetemek, ahol agrárkutatók és kutatási szakemberek dolgoznak, hogy fejlesszék a mezőgazdasági technológiákat és gyakorlatokat.
  • Állattenyésztők: az állattenyésztés területén dolgozók felelősek lehetnek például sertések, szarvasmarhák vagy baromfik gondozásáért és tenyésztéséért.
  • Élelmiszeripari szakemberek: a városban található élelmiszeripari vállalatok számos pozíciót kínálnak, mint például élelmiszeripari mérnökök, minőségellenőrök vagy élelmiszeripari technológusok.
  • Mezőgazdasági munkások: a növénytermesztéshez kapcsolódó munkafolyamatokban való részvétel, például vetés, aratás és növénygondozás.
  • Mezőgazdasági tanácsadók: a mezőgazdasági szakemberek tanácsot adnak a gazdálkodóknak a növénytermesztés és állattenyésztés területén, segítve őket a termelés optimalizálásában és a gazdálkodás hatékonyabbá tételében.
  • Traktorosok és mezőgazdasági gépkezelők: Debrecen és környékén számos mezőgazdasági gép és eszköz használata szükséges, így a traktorosok és gépkezelők is keresettek.

Az agráriummal kapcsolatos egyéb adminisztratív, kereskedelmi és logisztikai pozíciók is elérhetők lehetnek, mivel a város fontos szerepet játszik a mezőgazdasági termékek feldolgozásában és kereskedelmében is. Debrecen és környéke tehát számos munkalehetőséget kínál azoknak, akik mezőgazdasági ágazatban kívánnak elhelyezkedni.

Mezőgazdasági vállalatok Debrecenben

Nincs hiány természetesen a mezőgazdasági cégekből, vállalatokból a városban és környékén. Érdemes a legnagyobb termelőknél, szolgáltatóknál kopogtatni, álláslehetőségek iránt érdeklődni.

Debrecen legnagyobb cégeiről, vállalkozásairól korábban itt is írtunk:

https://debrecenallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/307/debrecen-legnagyobb-cegei-vallalkozasai

Agropoint Kft.

A cég tevékenységi köre kiterjed az állattenyésztésre és növénytermesztésre is, és integrált megoldásokat kínál ezen a területen. Az integráció a gazdálkodás olyan megközelítése, amelyben az állattenyésztés és növénytermesztés szorosan összekapcsolódik, hogy fenntarthatóbb és hatékonyabb mezőgazdasági termelést eredményezzen. A cég olyan szolgáltatásokat és termékeket nyújt, amelyek segítik a gazdálkodókat az állat- és növénytermesztési folyamatok optimalizálásában.

Ezek a szolgáltatások magukban foglalhatják a megfelelő takarmányozást, növényvédelmet és egészségügyi ellátást az állatok és növények számára, valamint a gazdálkodás hatékonyabb tervezését és irányítását. Az integrált megoldások segíthetnek a termelékenység növelésében és a termelés fenntarthatóbbá tételében, miközben minimalizálják a környezeti hatásokat.

A cég szakértő tanácsadást is nyújtanak a gazdálkodóknak, hogy segítse őket a legjobb gyakorlatok alkalmazásában és a gazdálkodási folyamatok hatékonyabbá tételében. 

Az állattenyésztés és növénytermesztés integrációja lehetővé teszi a gazdák számára, hogy jobban kihasználják erőforrásaikat és optimalizálják a mezőgazdasági tevékenységeiket a fenntartható és eredményesebb gazdálkodás érdekében.

További információkért látogass el a weboldalukra: http://agropointkft.hu/#szolgaltatasok

Címük: Debrecen, Hunyadi János utca 10.

Agromark 95 Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

A cég széleskörűen foglalkozik állategészségüggyel és állatgondozással, és számos olyan terméket kínál, amelyek segítik az állatok jólétét és egészségét.

Árukínálatuk állatgyógyszereket, takarmánykiegészítőket, tejport, fejőgépeket, állatgyógyászati készítményeket, fertőtlenítő szereket, villanypásztorokat, itatókat, irtószereket, fehérjehordozókat, nyalósókat, termékenyítő anyagokat, állattakarmányokat, állatgyógyászati eszközöket, méhészeti készítményeket, állatjelölést, füljelzőket és pataápolási eszközöket is tartalmaz.

A vállalat célja az állatok optimális gondozása és egészségügyi ellátása, hogy segítsen az állattenyésztőknek és mezőgazdasági termelőknek a sikeresebb és hatékonyabb gazdálkodásban.

További információkért látogass el a weboldalukra: https://agromark95.uzleti.hu/

Címük: Debrecen, Széchenyi utca 71/A-fszt 3.

Kite Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

A cég nevéből is egyértelműen kiderül, hogy fő tevékenysége a mezőgazdasági gépek és berendezések nagykereskedelme, valamint a takarmányok és a földműveléshez szükséges kiegészítők, tápanyagok, vetőmagok, műtrágyák és növényvédelmi szerek értékesítése. A vállalatot 1991-ben alapították, és mára közel 1600 alkalmazottat foglalkoztat Debrecen és környékén. 2019-ben nettó árbevétele meghaladta a 301 milliárd forintot.

További információkért látogass el a weboldalukra: https://www.kite.hu/

Címük: Nádudvar, Bem József utca 1.

Mezőgazdasági képzések és tanfolyamok Debrecenben

Képzések és tanfolyamok a mezőgazdaság területén Debrecenben

Debrecen városában számos képzési és tanfolyam lehetőség áll rendelkezésre azoknak, akik érdeklődnek a mezőgazdaság területén való szakmai fejlődés iránt. Ezek a képzések és tanfolyamok segítik a résztvevőket a mezőgazdasági ismeretek bővítésében, új készségek elsajátításában és a mezőgazdasági iparágban való sikeres pályafutás elérésében.

Az egyik fontos intézmény például a Debreceni Egyetem, amely különböző mezőgazdasági szakokon kínál diplomaképzéseket. Az agrár tudományok, agrárbiológia és mezőgazdasági mérnöki szakok például lehetőséget kínálnak a diákoknak, hogy elmélyüljenek a mezőgazdaság területén és megszerezzék a szükséges tudást és készségeket.

Emellett a városban található agrárképzést és továbbképzést kínáló intézmények is, ahol rövidebb időtartamú tanfolyamok és tréningek segítik a mezőgazdasági szakemberek és gazdálkodók fejlődését. Ezek a tanfolyamok lehetnek specializált témákban, például a növényvédelem, az állategészségügy, az agrárdigitalizáció vagy a fenntartható mezőgazdaság terén.

DebrecenAllas.hu / P.P.