Legnépszerűbb képzések és tanfolyamok Debrecenben 2023-ban

Legnépszerűbb képzések és tanfolyamok Debrecenben 2023-ban

Magyarország harmadik legnagyobb városa Debrecen, ami nemcsak gazdag történelmi hátterével büszkélkedhet, hanem kiváló oktatási intézményeivel is. A városban található egyetemek és szakképzések széles skálát kínálnak, amelyek segítenek a diákoknak megvalósítani karrierjüket és elérni céljaikat. Most pedig tekintsük meg részletesen, hogy melyek a legnépszerűbb képzések és tanfolyamok Debrecenben 2023-ban.

Legjobb egyetemi képzések Debrecenben

A Debreceni Egyetem 2023-ban szinte sosem látott érdeklődésnek örvend, az egyes szakokra ugyanis egyre többen jelentkeznek szerte az országból, vagy akár külföldről is a színvonalas oktatás miatt.

Orvos- és egészségtudomány

Az egyetemi felvételi adatok alapján az orvos- és egészségtudomány területe továbbra is az élen áll Debrecenben. Az egészségügyi képzések magas minősége és elismertsége vonzza a legtöbb hallgatót.

Gazdaságtudomány

A gazdaságtudomány területe is népszerű a városban. A gazdasági szakokon való tanulás lehetőséget nyújt a jövőbeli üzleti vezetők és szakemberek képzésére.

Pedagógusképzés és műszaki képzések

A harmadik helyen a pedagógusképzés és a műszaki képzés található. A pedagógia iránt érdeklődők számára számos lehetőség áll rendelkezésre, miközben a műszaki szakok a technológiai fejlődés iránt érdeklődőket vonzzák.

Növekvő érdeklődés

Az egyetemi karok között kiemelkedik még a gyermeknevelési és pedagógiai kar, valamint a zeneművészeti és természettudományi kar, amelyekre nőtt az érdeklődés tapasztaltak az idei felvételin. A gazdaságtudományi, egészség- és bölcsészettudományi karok pedig a legtöbb hallgatót fogadták idén.

Legnépszerűbb szakok

Az idei felvételi adatai alapján a legnépszerűbb szakok közé tartozik az ápolás és betegellátás, jogász és gyógypedagógia-óvodapedagógia. A mesterszakok közül a tanári, pszichológia és egészségügyi menedzser szakokat választották a legtöbben. A jogász és pszichológia szakokon a legmagasabb ponthatárok voltak az idei felvételin.

Debreceni Egyetem

Email: info::at::unideb::dot::hu

Cím: H-4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

Honlap: https://unideb.hu/

Debreceni szakképzések

Debrecenben számos szakképzési lehetőség is elérhető. Az ingatlanos, dajka, társasházkezelő, rendezvényszervező, eladó, építőipari és más szakok lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy szakmai ismereteiket bővítsék és karrierjüket előre vigyék.

Debreceni Szakképzési Centrum

Email: dszc::at::dszc::dot::hu

Cím: Debrecen, Fokos u. 12, 4030

Honlap: https://www.dszc.hu/

Debreceni szakképzések

Nyelviskolák Debrecenben

Debrecenben több kiváló nyelviskola is található, például a Katedra, Hollywood Nyelvstúdió, ILS és Don't Panic. Ezek a nyelviskolák lehetőséget kínálnak a diákoknak, hogy fejlesszék nyelvtudásukat és nemzetközi kapcsolatokat építsenek.

Don’t Panic

Email: info::at::dontpanicnyelviskola::dot::com

Cím: Debrecen, Miklós u. 16, 4025

Honlap: https://dontpanicnyelviskoladebrecen.hu/

Hollywood nyelvstúdió

Email: debrecen::dot::hollywoodnyelvstudio::at::gmail::dot::com

Cím: 4027 Debrecen, Füredi út 39.

Honlap: https://www.hollywoodnyelvstudio.hu/debrecen/

Katedra

Email: debrecen::at::katedra::dot::hu

Cím: 4024 Debrecen, Piac utca 40. II./1

Honlap: https://debrecen.katedra.hu/

ILS

Email: ils::at::ilsdebrecen::dot::hu

Cím: 4029 Debrecen, Késmárk utca 5.

Honlap: http://www.ilsdebrecen.hu/

Debrecen, a lehetőségek városa

Debrecen városa számos izgalmas oktatási lehetőséget kínál a diákoknak, legyen szó egyetemi képzésekről vagy szakképzésekről. Az idei felvételi adatok alapján az egészségtudomány, gazdaságtudomány és pedagógusképzés területek továbbra is kiemelkedően népszerűek. A városban található nyelviskolák pedig segítenek a hallgatóknak fejleszteni nyelvtudásukat. Legyen szó bármilyen karriercélról, Debrecenben megtalálhatók azok a lehetőségek, amelyek segítenek elérni azokat.

DebrecenAllas.hu / P.P.