Egészségügyi cégek és vállalatok Debrecenben

Egészségügyi cégek és vállalatok Debrecenben

Az egészségügyi pálya ígéretes karrierlehetőség Debrecenben, érdemes ezért megismerni a helyi nagyvállalatokat és aktuális munkalehetőségeket.

Cikkünk a debreceni egészségügyi vállalatok és a velük kapcsolatos karrierlehetőségek iránt érdeklődők számára nyújt átfogó betekintést. Kiemelten foglalkozunk a három vezető egészségügyi vállalattal, amelyek szorosan kapcsolódnak a városhoz, és bemutatjuk, mivel foglalkoznak, valamint milyen álláslehetőségeket kínálnak.

Milyen egészségügyi nagyvállalatok és karrierlehetőségek találhatóak Debrecenben?

A városban három vezető vállalat is erősen kapcsolódik az egészségügyhöz. A TEVA Gyógyszergyár Zrt. a város hosszú vegyipari hagyományaira támaszkodik, míg a Medicor Kéziműszer Rt. évtizedek óta egészségügyi segédeszközöket gyárt, a Richter Gedeon Nyrt. biotechnológiai üzemében pedig a legújabb eljárásokkal készülnek gyógyszerek napról napra.

Egészségügyi állások Debrecenben: https://debrecenallas.hu/allasok/egeszsegugy-gyogyszeripar

TEVA Gyógyszergyár Zrt.

A Teva vállalata egységes szemléletű, könnyen hozzáférhető megoldásokat kínál a betegeknek. Céljuk, hogy globális vezető szerepet töltsenek be a generikus és biológiai gyógyszerek terén, és ezzel javítsák a betegek életét. A vállalat már több mint egy évszázada gyárt gyógyszereket, amelyeket az egészségügyi szolgáltatók, betegek és ápolók használnak.

A Teva nagy hangsúlyt fektet az elérhető generikus alternatívák kínálására az eredeti gyógyszerek mellett. Az Egyesült Államokban minden tizedik generikus gyógyszerrecept, az Egyesült Királyság számára szállított minden hatodik generikus gyógyszercsomag, és Németországban minden nyolcadik orvosi vény Teva termékre szól. Magyarországon minden tizedik eladott doboz gyógyszert a TEVA forgalmazza. A vállalat továbbá innovatív speciális kezeléseket is fejleszt a migrént és mozgásszervi rendellenességeket célzó területeken.

A cég globális vállalatként működik, és több mint 3,500 különféle terméket kínál betegeknek 60 országban. Az egyik legnagyobb portfóliójú gyógyszeripari vállalat, naponta szerte a világon közel 200 millió ember vásárol Teva-gyógyszert. A vállalat hatalmas globális ellátási láncot működtet, hogy biztosítsa a gyógyszerek elérhetőségét a világ különböző részein.

Kreatív és modern környezetet kínálnak a munkavállalóknak, hogy hozzáadott értéket teremthessenek saját karrierjükben, és az emberek egészségét javíthassák.

Cím: 4042 Debrecen, Pallagi út 13.

Weboldal és karrierlehetőségek: https://www.teva.hu/yourcareer/

Medicor Kéziműszer Rt.

A Medicor Kéziműszer Zrt. az orvosi kéziműszerek széles skáláját gyártó és forgalmazó magyar vállalat, amely Európában is kiemelkedő pozíciót tölt be ezen a területen. Cégük stratégiai prioritásai között szerepel az innováció, a magas minőségű termelés, valamint piaci pozícióik erősítése és új piacok felfedezése. A társaság elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt, és támogatja a magyar orvosképzést és kórházakat, ezzel hozzájárulva a minőségi orvosi ellátáshoz.

A vállalat több mint hat évtizede a magyarországi és a globális orvosi kéziműszerek gyártásának és forgalmazásának vezető vállalata. Termékeik szerte a világon megtalálhatók, beleértve az USA-t, Nyugat- és Kelet-Európát, Japánt és Oroszországot. A cég dinamikus fejlődést mutat az alapításuk óta, ami a jól képzett és elkötelezett munkavállalók és vezetők munkájának köszönhető. Export tevékenységük jelentős, és jelentős piaci részesedéssel rendelkeznek a belföldi piacon is.

A termékkínálat közel tízezerféle sebészeti és fogászati kéziműszert tartalmaz, mindegyik kizárólag orvosi felhasználásra készül, és magas minőséget képvisel. A vállalat minőségét az alapanyagok minősége, a modern gyártástechnológia, a kézi megmunkálás és a tapasztalt szakemberek által alkotott munkaerő garantálja.

Cím: 4027, Debrecen, Füredi út 98.

Weboldal: https://egeszsegugyitudakozo.hu/index.php?main=description&hid=721

Richter Gedeon Nyrt.

A Richter magyar központú, innovációra épülő, szakosodott multinacionális gyógyszercég, amely szerteágazó tevékenységet folytat, ideértve a gyógyszergyártást, kutatás-fejlesztést, kereskedelmet és marketinget. A vállalat küldetése az egészség megőrzését és az életminőség javítását szolgálja, és olyan magas hozzáadott értékű, eredeti és bioszimiláris termékek piacra vitelét tűzte ki célul, amelyek fejlesztéséhez és gyártásához különleges szaktudással rendelkezik.

A Richter története egészen 1901-ig nyúlik vissza, amikor a cég alapítója, Richter Gedeon megvette a Sas Gyógyszertárat, amely a mai napig működik és a vállalat tulajdonában van. Itt kezdte el az egész magyar gyógyszeripar alapjainak lerakását, és a vállalat a mai napig hű marad az alapító hagyományaihoz.

Az üzleti stratégia szempontjából a Richter célja az, hogy az európai székhelyű közepes méretű gyógyszeripari vállalatok között kiemelkedő szereplővé váljon a 2018-2028 időszakra vonatkozó üzleti stratégiájával. Ennek keretében a cég széleskörű tevékenysége és szakmai tudása révén elkötelezett a piaci növekedés és az innováció mellett.

Cím: 4031, Debrecen, Richter Gedeon utca 20.

Weboldal: https://www.gedeonrichter.com/hu-hu/karrier

Egészségügyi karrier Debrecenben

Hogyan képezhetjük magunkat az egészségügyi pályán?

Az egészségügyi pálya eléréséhez számos képzési lehetőség áll rendelkezésre, amelyek különböző hátterű és érdeklődési területű embereknek kínálnak alternatívákat. Az egyetemi tanulmányok lehetőséget nyújtanak a legmagasabb szintű szakképzettség megszerzésére, például orvosi, fogorvosi vagy ápolói diplomával. Az OKJ képzések, mint az ápolói vagy gyógyszerészeti asszisztens képzéseken rövidebb idő alatt is szakmát szerezhetnek a résztvevők. A szakképzések és tanfolyamok gyakran a specifikus területekre szakosodnak, például ultrahang-technikus képzés vagy egészségügyi menedzseri tanfolyamok, és lehetőséget kínálnak a gyors, célorientált szakmai fejlődésre.

A karrierépítéshez elengedhetetlen a gyakorlati tapasztalat szerzése. Ez az egyetemi, OKJ képzések vagy szakképzések része lehet, és segít a frissen végzetteknek megismerkedni a valóságos munkakörnyezettel és elvárásokkal. Az önkéntes munka is jó lehetőség a gyakorlati tapasztalat megszerzésére az egészségügyi területen.

A folyamatos továbbképzés is elengedhetetlen az egészségügyi pályán. Mivel ez a terület folyamatosan fejlődik, a szakembereknek lépést kell tartaniuk az új technológiákkal, gyógyszerekkel és eljárásokkal. Ennek érdekében számos továbbképzési lehetőség, kurzus és konferencia áll rendelkezésre az egészségügyi szakembereknek, hogy naprakészek maradhassanak és a legmagasabb színvonalon szolgálhassák a pácienseket. Az egészségügyi pálya hosszú távú elkötelezettséget igényel, de a hivatás lehetőséget kínál arra, hogy segítsen másoknak és hozzájáruljon az emberi egészség és jólét javításához.

DebrecenAllas.hu / P.P.