Jól fizető munkára vágysz? Irány a kukás szakma!

Jól fizető munkára vágysz? Irány a kukás szakma!

A kukás szakmáért gyerekként rajongunk, majd felnőttként viszolygunk - pedig nemcsak tisztességes, hanem jól is fizető munkáról van szó!

Jól fizető munkára vágysz? Irány a kukás szakma!

Az emberi társadalom működésének egyik sarokköve a hulladékkezelés és szemétszállítás. Annak ellenére, hogy ez az iparág rendkívül fontos és nélkülözhetetlen, a kukások munkáját gyakran lenézik vagy alábecsülik. A valóság azonban az, hogy a kukások az egyik legfontosabb társadalmi szolgáltatást nyújtják, és emellett a mai Magyarországon jó kereseti lehetőségekkel rendelkeznek. Az alapbér mellett akár mozgóbér is járhat nekik, és a különböző pozíciókban dolgozók eltérő szakmai képzettségekkel és jogosítványokkal rendelkezhetnek.

Milyen kukás állásokra lehet pályázni Debrecenben?

Az egyik legjellemzőbb pozíció a szemétszállító rakodó. Ők azok, akik a kukásautók hátsó részében állnak, és felelősek az út menti szemetelők összegyűjtéséért. Ez a munka fizikailag igényes, de rendkívül fontos a városok és települések tisztaságának fenntartásában. Az emberek gyakran nem is gondolnak arra, hogy hányan dolgoznak azért, hogy a városok tiszták legyenek.

A kukások között szintén vannak sofőrök, akik a kukásautókat vezetik. Ezek a szakemberek C típusú jogosítvánnyal rendelkeznek, és felelősek a hulladék szállításáért a gyűjtőpontoktól a lerakóhelyekig. A sofőröknek a városi forgalom ismerete és a járművek biztonságos kezelése is fontos feladat. A jó sofőrök megbecsültek és jó kereseti lehetőségekkel rendelkeznek.

Nézz körül az aktuális debreceni munkalehetőségek között: DebrecenAllas.hu

A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft.

Székhely: 4031 Debrecen, István út 136.

Telephelyek: 

  • 4030 Debrecen, Vértesi út 1. sz., 
  • 4225 Debrecen-Józsa, 27987/1. hrsz.

Mennyit lehet keresni?

Az alapbér és a mozgóbér lehetőség mellett a szemétszállítók más juttatásokban is részesülhetnek, például cafeteria vagy jutalomrendszerek révén. Emellett sok szemétszállító cég gondoskodik a dolgozói egészségügyi biztosításáról és egyéb szociális juttatásokról. A kukások magas kereseti lehetőségeire már az Index is felhívta a figyelmet.

Kukások fizetési sávja: https://www.fizetesek.hu/fizetesek/szolgaltatasok/szemetes

Kukásnak állni nem is olyan rossz üzlet!

Összességében a szemétszállítás egy olyan szakma, amely egyáltalán nem fizet rosszul, és az egyik legfontosabb társadalmi feladatot látja el. A kukások nélkülözhetetlenek a városok és települések tisztaságának fenntartásában, és érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyire fontos munkát végeznek. Azok, akik komolyan érdeklődnek a szakma iránt, számos lehetőséget találhatnak a szakmai fejlődésre és a jó kereseti lehetőségekre, így érdemes megfontolni a szemétszállítás területén való elhelyezkedést.

Debreceni szemétszállító cégek

Egyetemi képzés és diploma a hulladék- és szemétszállítás területén? Bizony!

Az A.K.S.D. cége Debrecenben duális képzést kínál azoknak, akik komolyan érdeklődnek a hulladék- és szemétszállítás iránt. A résztvevők a szakmát így magas szinten tanulják meg, és a legújabb technológiákat ismerjék meg a szemétkezelés területén. A duális képzés az elméleti és gyakorlati tudást is összekapcsolja, így a frissen végzettek már gyakorlattal és szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

Duális képzés az A.K.S.D. Kft.-nél: https://www.aksd.hu/dualis-kepzes

DebrecenAllas.hu / P.P.