Taxis karrier Debrecenben? Így indulhatsz el!

Taxis karrier Debrecenben? Így indulhatsz el!

Mindig is imádtad a sárga taxikat? Egyik kedvenc filmed De Niro-tól a taxisofőr? Vagy csak szimplán szeretsz vezetni, embereket megismerni? Akkor a taxizás lehet a te utad. Debrecenben biztosan nem lesz hiány utasokból.

A taxisofőrré válás útja Debrecenben

Taxisofőr lehet valaki a személytaxis személyszállító bizonyítvány és a taxi vezetői engedély megszerzésével. Első lépésként szükséges a hatósági vizsga letétele, melyhez egy előzetesen elvégzett kötelező szaktanfolyam is szükséges. A taxis alap tanfolyamon a jelentkezők 3 napos képzés során készülnek fel a vizsgára.

A taxi vezetői engedély megszerzéséhez egy kiegészítő felkészítő tanfolyamot is el kell végezni. Az engedély megszerzésekor számos feltételnek is meg kell felelni. A jelentkezőnek legalább 21 évesnek kell lennie, és legalább két éve érvényes vezetői engedéllyel kell rendelkeznie. Az orvosi alkalmassági vizsgát is sikeresen kell teljesíteni. Fontos megjegyezni, hogy a taxi vezetői engedély megszerzéséhez az orvosi alkalmassági vizsga és a PÁV II. alkalmassági vizsgálat nem szükséges, de a taxi szolgáltatást csak ezek után lehet gyakorolni. A PÁV vizsga arra összpontosít, hogy a leendő sofőr mennyire képes kezelni a vezetés során felmerülő pszichés terhelést.

Fontos megjegyezni, hogy a taxi szolgáltatást nem szabad bárhol végezni az országban. A taxi vezetői engedély megszerzése után csak azon a területen lehet fuvarokat vállalni, ahol az engedély érvényes. Például, ha valaki Debrecenben szerezte meg az engedélyt, akkor csak Hajdú-Bihar megyében dolgozhat, és nem vállalhat fuvarokat Budapesten vagy Szegeden. Ennek oka az, hogy a leendő taxisoknak helyismereti vizsgát is kell teljesíteni, mely egy járművezetéshez kapcsolódó teszt. Ha valaki más területen is szeretne taxizni, akkor kiegészítő gyakorlati vizsgát kell tennie, ahol egy fuvarfeladatot szimulálva kell a vizsgabiztost a megadott úti célba eljuttatni.

Debreceni taxis képzések, tanfolyamok és lehetőségek:

Koroknai Autósiskola

Cím:4024 Debrecen, Szent Anna u. 55.

Weboldal: https://koroknaiautosiskola.hu/szolgaltatasaink/szaktanfolyami-kepzes/taxi-gepkocsivezeto/

Czuprik Autósiskola

Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 56.

Weboldal: http://czuprikautosiskola.hu/tanfolyamok/szaktanfolyamok__trashed/taxi-gepkocsivezeto-taxi-vallalkozoi/

ATI Debrecen

Cím: 4025 Debrecen, Erzsébet utca

Weboldal: https://www.atidebrecen.hu/szaktanfolyamok/eu-konform-vallalkozo.html

Taxi állások Debrecenben

Ha már minden kész van, ideje belevágni! Debrecenben több taxitársaság is várja a jelentkezésed. A sárga taxit pedig akár zöldre is cserélheted.

Főnix Taxi

A Főnix Taxi különböző taxi szolgáltatásokat nyújt Debrecen város területén. Ezek közé tartozik a 6+1 személyes taxi szolgáltatás, beleértve a reptéri transzfereket, valamint a kombi típusú taxi szolgáltatást. Emellett lehetőség van bevásárlásra is, amelyet akár VIBER-en keresztül is igényelhetnek az ügyfelek. A cég további szolgáltatásai közé tartozik a kisállat szállítás, füstmentes taxi, nem dohányzó taxi, autómentés, valamint kisbuszok bérlése is elérhető. A cég elkötelezett a gyors és hatékony szállítás mellett, és néhány percen belül címre érkezik Debrecen területén.

Cím: 4025 Debrecen, Arany János u. 32. fsz. 1.

Weboldal: http://www.fonixtaxi.hu/

City Taxi

A taxitársaság a lakosság és céges ügyfelek számára kínál taxi szolgáltatásokat, amelyeket a következő területeken használhatnak: lakossági kiszolgálás, céges megrendelések és reptéri transzferek. Kiemelkednek azon tényezők, hogy a szolgáltatásuk színvonalas, sofőrjeik beazonosíthatóak, és széles körű igényeket képesek kielégíteni, például bevásárlás, sofőrszolgálat, kisállat szállítás és gyermekszállítás iskolába terén.

Cím: 4027 Debrecen, Sinai Miklós u. 11.

Weboldal: https://citytaxidebrecen.hu/

Taxi 4000

A Taxi 4000 debreceni taxitársaság szintén gyorsaságáról és rugalmasságáról híres, akiknél az udvariasság és pontosság alapelv.

Cím: 4031 Debrecen, Széchenyi utca 89.

Facebook: https://www.facebook.com/taxi4000debrecen

Bolt taxi

A Bolt Taxi igazi 21. századi társaság, ami már okostelefonon és applikáción keresztül, zöldebb és fenntarthatóbb módon működik.Ha Debrecenben szeretnél a társaság tagjává válni, először is regisztrálj online a Bolt weboldalán, megadva a várost és a jogosítvány típusát. A Bolt csapata e-mailben tájékoztat majd a további lépésekről.

Töltsd fel az szükséges dokumentumokat, amik városonként eltérhetnek. Dolgozhatsz a saját flottáddal, vagy amennyiben nincs saját taxigépjárműved, lépj kapcsolatba a Bolt csapatával e-mailen keresztül. Használd a Bolt Driver alkalmazást, ami segít elfogadni fuvar megrendeléseket, utasokat felvenni, és eljutni az úti célhoz. Az alkalmazás egyszerűen és megbízhatóan működik.

Legyél saját magad főnöke, dolgozz rugalmasan, és élvezd a heti rendszerességű kifizetéseket, valamint az elérhető nagy utashálózat előnyeit. Csatlakozz a Bolt sofőr partner programhoz és vállalkozz a saját munkaidődön belül.

Regisztrálj sofőrnek itt: https://bolt.eu/hu-hu/driver/

Taxi diszpécser

Diszpécser állásajánlatok taxitársaságoknál

A taxizás mellett a klasszikus társaságoknál elengedhetetlen szerepe van a diszpécsereknek is. Olyan személyekről van szó, akiknek számos készségre van szükségük, hogy hatékonyan kezeljék a megrendeléseket és a sofőrökkel való kommunikációt.

A legfontosabb készségek közé tartozik a jó kommunikációs képesség, amely segít az ügyfelek hívásaival való hatékony foglalkozásban, valamint a sofőrökkel való pontos és gyors információcsereben. A városismeret is elengedhetetlen, mivel a diszpécsernek ismernie kell a várost és az utakat a fuvarok hatékony irányításához. Az alapfokú számítógépes ismeretek és az alapfokú angol nyelvtudás is előnyt jelenthetnek a munkakörben, mivel a fuvarinformációk rögzítése és az esetleges nemzetközi ügyfelekkel való kommunikáció is fontos feladatok lehetnek.

A diszpécserek szerepe kiemelkedő fontosságú a taxis üzletmenetben, és a felvázolt készségek és elvárások segítenek abban, hogy a fuvarszolgáltatás zökkenőmentesen működjön.

DebrecenAllas.hu / P. P.