Hiányszakmák 2023-ban, amelyekkel Debrecenben is el lehet helyezkedni

Hiányszakmák 2023-ban, amelyekkel Debrecenben is el lehet helyezkedni

A munkaerőpiac mindig változik, az egyes régiókban pedig eltérőek az igények. Debrecen városa sem kivétel ebből a folyamatból. A városban számos olyan szakma található, amelyek rendkívül keresettek, és lehetőséget kínálnak az itt élőknek a sikeres karrierre. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a legkeresettebb helyi szakmákat.

Az informatika világa

Az informatikusok rendkívül keresettek Debrecenben. A város dinamikusan fejlődő informatikai szektorral rendelkezik, és a helyi vállalatok számos informatikai szakembert keresnek. Releváns képzések a debreceni egyetemen és a szakképzési központban is elérhetőek. Az informatikusok számára ígéretes karrierlehetőségek várnak a városban.

Hegesztők és építőipar

Az építőiparban is nagy szükség van szakemberekre Debrecenben. A hegesztők különösen keresettek, hiszen az építkezések és ipari projektek nélkülözhetetlenek a város fejlődéséhez. A hegesztői képzéseket a szakképzési központban található hegesztőiskolában is elvégezhetik az érdeklődők.

Az egészségügyi szektor

Az egészségügyi szektorban is kiemelkedően keresett munkavállalókra van szükség. Az orvosok, szakápolók és egészségügyi adminisztrátorok iránti kereslet folyamatosan nő. Debrecenben található az egyik legnagyobb egészségügyi képzőközpont Magyarországon, ahol a jövő orvosai és egészségügyi szakemberei képezhetik magukat.

Gépjárműipar és szerelők

A gépjárműipar is fontos szerepet játszik a város gazdaságában. A gépjárműszerelők, autótechnikusok és járműkarbantartók rendkívül keresettek Debrecenben, hiszen jelentős nemzetközi autógyártó vállalat (BMW) is található a városban. A helyi szakképzési központban lehetőség van az autószerelői képzés elvégzésére, amelynek segítségével karriert építhetnek ezen a területen.

Kereskedelem és vendéglátás

A kereskedelem és a vendéglátás területén is szükség van szakemberekre Debrecenben. Az eladók, pincérek és vendéglátós szakemberek iránti igény folyamatosan növekszik a városban. A vendéglátóipari képzéseket a helyi szakiskolákban is elvégezhetik az érdeklődők.

Nyelvtudás

A nyelvtanulás önmagában is kiemelkedő karrierlehetőségeket kínál Debrecenben. Az egyre globalizálódó világban a nyelvtudás rendkívül értékes, és számos munkahelyen alapvető elvárás. Debrecenben a helyi nyelviskolák és online nyelvtanfolyamok lehetőséget kínálnak az embereknek arra, hogy megtanuljanak egy vagy akár több idegen nyelvet. A nyelvtanulás által nyitva állnak az ajtók a nemzetközi vállalatoknál és a multiknál is, ahol magas szintű nyelvismerettel rendelkező munkavállalókra van szükség. Tehát a nyelvtanulás nemcsak egy készség, hanem egy külön szakma is lehet, amely számos lehetőséget kínál a debreceni álláskeresőknek.

Hiányszakmák

Összefoglalás

Debrecen városa számos keresett szakmát kínál a helyi lakosoknak. Az informatikusok, hegesztők, egészségügyi szakemberek, autószerelők és a vendéglátás területén dolgozók számára ígéretes karrierlehetőségek állnak rendelkezésre. A helyi oktatási intézmények segítségével könnyen elsajátíthatják a szükséges szaktudást és készségeket. Azok, akik Debrecenben élnek és karriert szeretnének építeni, érdemes megfontolni ezeket a lehetőségeket. Arról nem is beszélve, hogy a hiányszakmákat tanulók már akár a képzésük alatt ösztöndíjban részesülhetnek.

Debreceni Egyetem

Email: info::at::unideb::dot::hu

Cím: H-4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

Honlap: https://unideb.hu/

Debreceni Szakképzési Centrum

Email: dszc::at::dszc::dot::hu

Cím: Debrecen, Fokos u. 12, 4030

Honlap: https://www.dszc.hu/

Nyelviskolák

Don’t Panic

Email: info::at::dontpanicnyelviskola::dot::com

Cím: Debrecen, Miklós u. 16, 4025

Hollywood nyelvstúdió

Email: debrecen::dot::hollywoodnyelvstudio::at::gmail::dot::com

Cím: 4027 Debrecen, Füredi út 39.

Katedra

Email: debrecen::at::katedra::dot::hu

Cím: 4024 Debrecen, Piac utca 40. II./1

ILS

Email: ils::at::ilsdebrecen::dot::hu

Cím: 4029 Debrecen, Késmárk utca 5.

Egyéb képzési lehetőségek:

https://www.melyiksuli.hu/felnottkepzes-okj-tanfolyamok/helyszin/debrecen

DebrecenAllas.hu / P.P.